Denne opskrift udsprang faktisk af disse bløde chokoladehjerter, men da det jo var jul da opskriften blev lavet var jeg nødt til at lave en juleversion – og hvad er næsten mere julet end marcipan?

Ligesom den originale opskrift så er disse komkugler også gluten- og laktosefrie – der er dog sukker i denne opskrift, da jeg har valgt at bruge en almindelig marcipan. Man kan dog sagtens købe en uden sukker eller lave sin egen. Opskriften er dog stadig rig på vitaminer, mineraler og fibre.

Hvis du gerne vil læse lidt mere om næringsindholdet og fordelene ved ingredienserne, så kan du læse mere herom i den originale opskrift her.

Ingredienser:

1 dåse sorte bønner
150 gram medjooldadler uden sten
3 spsk raw kakao
3-4 spsk hindbærsyltetøj (jeg brugte min egen hjemmelavede, som også er fri for raffineret sukker, men enhver hindbærsyltetøj kan i princippet bruges)
3-4 spsk kokosolie
Korn fra 1 vaniljestang
1 ½ tsk rom essens
En knivspids himalayasalt
1 rulle marcipan

100 gram chokolade til overtræk

Fremgangsmåde:

Skyld bønnerne godt og hæld dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser – undtaget marcipanen. Blend til du har en glat masse. Stil massen i køleskabet i et par timer, så den kan ”sætte sig”.

Når massen har sat sig ruller du den til kugler – herefter skal de en tur i fryseren, da de så er lettere at arbejde med når marcipanen skal bruges. Efter et par timer kan du tage dem ud. Rul marcipanen ud og skær det ud i mindre stykker, så du kan pakke chokoladerne ind i marcipanen.

Smelt chokoladen over vandbad og vend dine romkugler i chokoladen.

Velbekomme!