Min indbakke på instagram har aldrig været så proppet med “ja’er” som da jeg delte et billede af de her lækre chokoladekugler aka. ferrero rocher og spurgte om folk var interesserede i en opskrift.

For mig var det vigtigste at midten havde den her helt bløde, cremede konsistens, præcist ligesom ferrero rocher. Jeg elsker den originale så det var virkelig en prøvelse at finde noget der kunne matche bare lidt. MEN…. Det har jeg nu. Sprød chokolade udenpå, blød og cremet fyld og en lækker, knasende midte af hasselnød. Ja tak!

Disse kugler er klart lettest at lave, hvis man har chokoladeforme, men det kan gøres uden (hvilket jeg selv gjorde – næste gang tror jeg dog at jeg anskaffer mig forme). Har du forme, så se afsnittet under fremgangsmåde herfor.

Ingredienser:

Ferreo Rocher-chokoladekugler
1,5 moden avocado
Karamel* (se opskrift nedenfor. Obs! Det er muligt at opskriften på dette giver mere karamel end du skal bruge, men så har du lidt tilovers som kan bruges som en lækker dip til frisk frugt. Hvor meget karamel du vælger at bruge, afhænger af hvor sød du ønsker fyldet og hvilke dadler du bruger. Smag dig frem).
30 gram mandelsmør
20 gram kakao
Hasselnødder – ovenbagte og afkølede – skal bruges til midten af chokoladekuglerne

Til karamelfyldet*:
250 gram dadler u/sten – meget gerne medjool hvis muligt
2 dl. Vand
1 spsk. øko smør
1/2 tsk. vanilje
En knivspids salt
Saften fra 1/2 citron

Blend avocadoen i en foodprocessor til det er helt cremet. Tilsæt derefter de andre ingredienser og blend igen.

Har du ikke chokoladeforme:
Massen skal nu have lov til at sætte sig, så du har mulighed for at forme den til kugler. Stil derfor massen i fryseren i nogle timer til den er sat. Det er lettere at arbejde med fyldet, hvis den er næsten frossen. Det kan ikke undgås at få chokoladefingre, men det er dog meget lettere jo mere frossen dejen er. Brug gerne to skeer til at forme kuglerne med. Husk at midten skal have en hasselnød, så cremen skal “rulles” udenom disse.

Har du chokoladeforme:
Fyld formene og husk at tilsætte en hasselnød til midten.

Når du har fået lavet dine ferrero rocher-kugler stilles de i fryseren igen. Lad dem blive helt kolde igen før du vender dem i chokolade.

Til chokoladeovertræk:
Ovnbagte, afkølede hasselnødder som hakkes i meget små stykker – mængde afhænger af hvor meget “crunch” du ønsker i din chokolade
1 plade mørk chokolade

Smelt 1/2 plade chokolade over vandbad og tilsæt derefter den sidste halvdel og lad det smelte stille og roligt (det er kun den første halvdel som skal smeltes over vandbadet). Når alt chokoalden er smeltet tilsætter du de hakkede hasselnødder.

De frosne kugler tages ud af fryseren og vendes i chokoladen.

Husk – dadler er stadig sukker. Det gode ved denne form for sukker er dog at man som oftest ikke kan spise ligeså meget som af den raffinerede slags, da disse virker “tungere”.

Velbekomme!

Hvis du har lyst til flere chokolade-opskrifter så kan du også tage et kig på min hjemmelavede og mega lækre nøddebar a’ la twix-bars eller min sunde nutella med orangesmag.