Om

Hvem er jeg?

Jeg hedder Felina og studerer i øjeblikket til Komplementær Hormonterapeut hos Institut for Hormonterapi v/ Caroline Fibæk. Jeg afslutter min uddannelse i 2021 og i mellemtiden deler jeg ud af mine egne tanker, erfaringer, opskrifter og meget mere her på siden.

Min store interesse og kæmpe passion for krop og sind har altid været der og jeg har i mange år sat spørgsmålstegn ved symptombehandling og diverse diæter og kostretninger. Symptombehandling betyder at vi ikke behandler rodårsagen til en ubalance. Har vi hovedpine, så tager vi en panodil. Døjer vi med akne, får vi p-piller, creme eller lignende. Vores krop prøver at fortælle os noget med disse signaler, men vi fejer dem blot indunder gulvtæppet og undlader at tage stilling til dem. Ubalancerne forsvinder ikke. De ligger og ulmer under overfladen og sætter sig til sidst som sygdom.

Jeg har selv forsøgt mig med både vegansk kost, LCHF, juicefaste og alt derimellem.  Oplevelsen er ofte den samme; det virker for en stund, men til sidst falder vi tilbage i gamle mønstre og vaner. Mønstre som føre til træthed, uren hud, ondt i maven, smertefuld menstruation, humørsvingninger, dårlig samvittighed, overspisning - YOU NAME IT!

Især denne del vakte min interesse; hvilken kost er allerbedst for mennesket? Vil du høre sandheden?.... Det er ligeså forskelligt som du og jeg. Ikke to mennesker er ens. Vores gener reagere forskelligt. Derfor kan vi heller ikke lave en kostplan som passer til alle. Du er helt unik.

 

Med årene er jeg blevet meget klogere på mig selv. Jeg begyndte at lytte til min krop og forstå, hvad den prøvede at fortælle mig. F.eks. hvorfor jeg fik bumser det samme sted hver gang. Hvilken mad der gjorde mig let og frisk og hvilken som tyngede mig og gjorde mig dvask og doven. Jeg oplevede, at jeg havde det allerbedst når jeg var i balance med hele mig. Når jeg fik nok søvn, spiste masser af grønt og (RAW chokolade) og stress-niveauet ikke lå helt i toppen af barometeret. Det gik op for mig, at for at få det bedste liv, måtte jeg også give mig selv de allerbedste forudsætninger og lade være med at "nøjes" med de nemme valg hver gang. Bevares - jeg nyder stadig sukkerfyldte kager, slik, chips, pizza osv. den dag i dag, men forskellen ligger i, at det nu ikke er maden der styrer mig. Det er mig der vælger at nyde disse ting og derefter ikke vælte tilbage i de gamle mønstre, men fortsætte min selvkærlige livsstil.

Når vi sætter os selv først og forstår vigtigheden i de valg vi foretager hver dag, så ændrer hele vores liv sig. Vores kroppe ændre sig. Vores humør. Vores forhold til verden og vores relationer.

Mit største ønske og min største passion er, at dele dette med andre. At vise, at livet ikke nødvendigvis behøves at være kedeligt når vi snakker sund og nærende kost.

Du er IKKE nødt til at give afkald på noget for at få det godt.

Hvad er hormonterapi?

”Hormoner” udspringer af det græske sprog og betyder ”stimulerende” og ”igangsættende”. Hormoner er signalstoffer – se dem som kroppens budbringere – som udskilles fra kroppens kirtler og fortæller cellerne, hvad de skal.

Mange tænker ikke over det, men vores hormoner påvirker blandt andet både vores energiniveau, vores sind, fordøjelse, vægt og immunforsvar. Det betyder også, at ubalancer i vores hormoner kan give mange forskellige symptomer.

Nogle af dem kan være:

 

Dårlig og afbrudt søvn

PMS, PCO, endometriose

Uregelmæssig og/ eller smertefuld menstruation

Overvægt

Kronisk træthed

Stress, tristhed, depression og angst

Fordøjelses- og stofskifteproblemer

Fertilitetsproblemer

Gener i overgangsalderen

 

Ovenstående er som sagt symptomer. Kroppen forsøger at fortælle dig, at noget ikke er som det skal være. Så når du tager en panodil for at fjerne din hovedpine, så fjerne du kun symptomet – men ikke RODÅRSAGEN.

Med komplementær hormonterapi tunes der ind på dig, dit liv og dit miljø og herigennem finder man frem til rodårsagen til dine ubalancer og ved hjælp af blandt andet nærende kost, motion, kosttilskud (som alt er skræddersyet til dig og dine gener) og masser af frisk luft, søvn og egenomsorg, kan du igen komme i balance og få et liv med masser af glæde, overskud og energi.