“Man kan aldrig få for mange pandekageopskrifter” var der en der skrev til mig da jeg lagde et billede op på instagram med disse pandekager – og jeg kan da ikke være mere enig. Pandekager kan laves på så mange måder, at man næsten kunne lave en ny version hver gang. Denne her bliver dog en genganger – nøj, de smager godt! De smager vitterligt som en svampet banankage og kan både spises lune og kolde. Med eller uden topping. Behøver jeg sige, at de er geniale til madpakken eller en eftermiddagssnack?

De er sprængfyldt af gode omega-3 fedtsyrer (ALA), magnesium, calcium, kalium og fosfor – og så er de rige på fibre. Når chiafrø blandes med vand eller anden væske udskiller de en gele som i disse pandekager hjælper med at gøre dem ekstra bløde og lækre.

Ingredienser:

2 modne bananer
3 spsk. glutenfri havremel
2 æg
1 dl. havremælk eller anden plantemælk
2 spsk. chiafrø

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienserne i en blender og blend til der ikke er klumper i dejen. Lad derefter dejen stå og hvile i 5-10 minutter så chiafrøene kan få lov til at udskille den gelé som vi gerne vil have gavn af i vores pandekager.

Varm en pande op og steg i enten kokosolie eller god, økologisk smør. Steg dem gerne på medium varme, da de skal have god tid til at sætte sig og derfor jo helst ikke skal brænde på.

Servér med friske bær, lidt yacon-sirup og revet chokoalde.

Velbekomme!