De her kugler er til dato de allerbedste jeg har lavet – det synes jeg i hvert fald selv, så det måtte jo komme an på en prøve. Den bedste måde at teste sine opskrifter er jo at lade andre smage. Jeg havde et lille glas med til to af mine kollegaer, så de hver især kunne få dem med hjem og prøvesmage. Allerede dagen efter kom de tilbage med hvert deres tomme glas. De var mere end godkendte. Hvis du kan lide smagen af mørk chokolade uden at det bliver alt for sødt, så skal du virkelig prøve dem her. De søde dadler, den cremede mandelsmør, de saltede cashewnødder og helt mørk chokolade er en perfekt kombination!

Ikke nok med at de smager helt fantastisk, så er de proppet med gode sager:

  • antioxidanter
  • fibre
  • gode fedtsyrer
  • magnesium
  • jern
  • zink
  • theobromin

Ingredienser:

Ca. 1 dl. Medjooldadler
1 håndfuld saltede cashewnødder
1 lille håndfuld mandler
1 glas mandelsmør
En knivspids himalayasalt
2 spsk yacon-sirup
2 spsk raw kakaopulver
½ tsk vaniljepulver
1-2 spsk plantemælk kan tilsættes hvis massen bliver for “tør”. Det kommer helt an på hvilke dadler du bruger. Prøv først uden.

Til chokoladeovertræk:
1 plade 90 % mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Pil stenene ud af dadlerne og kom dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser og blend til du har en samlet masse – blend dog kun lige til at det hænger sammen. Rul nu små kugler af massen. Stil dem i fryseren i ca. 30 minutter.

Smelt din chokolade over vandbad og dyp daddelkuglerne heri.

TIP: Jeg brugte en plade chokolade til halvdelen af kuglerne – den sidste halvdel kom jeg i fryseren uden chokolade, da jeg så hurtigt kan lave en ny portion på et andet tidspunkt.

Kuglerne har bedst af at stå i køleskabet og det kan anbefales at tage dem ud lidt før de skal spises, da de så bliver ekstra bløde indeni. Mums!

Husk at dadler har et naturligt indhold af sukker og derfor skal man stadig spise disse med nydelse og omtanke. Heldigvis så (synes jeg) at man hurtigere får stillet sin trang til det søde når man spiser dadler end hvis man går ombord i en pose slik.

Velbekomme!