Hvis du selv har prøvet at lave hasselnøddemælk (eller anden nøddemælk) så ved du at man bagefter står tilbage med pulpen, altså resterne af de blendede nødder. Hvad gør man lige med det? Mange smider det bare ud, men det er virkelig ærgerligt da det kan bruges til så mange lækre ting; blandt andet disse mega lækre chokoladepandekager med hasselnøddepulp.

De er simpelthen så gode og smager mest som en blød chokoladekage og toppet med bær og lidt sirup kan du næsten høre englene synge. De er ikke lige så “bastante” som almindelige pandekager, men hvis du spørg mig så gør det faktisk ikke noget.

Pandekagerne kan spises varme, men smager også super godt kolde. Her har de sat sig en smule mere og chokoladesmagen får virkelig lov til at træde frem. What’s not to like?

Hasselnødder er en rigtig god kilde til blandt andet E-vitamin, magnesium og fosfor og aminosyrerne arginin og glutaminsyrer.

Ingredienser:

2 dl. hasselnøddepulp
1/2 dl. mandelmel (du kan også bruge lidt ekstra nøddepulp i stedet)
3 æg
1-1,5 dl. hasselnøddemælk
2 spsk. raw kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
Agavesirup eller yaconsirup til at søde pandekagerne (nogle kan lide dem sødere end andre, så smag dig lidt frem)
Evt. lidt kanel/ kardemomme for ekstra sødme

Fremgangsmåde:

Kom æggene i en blender eller pisk til de er blevet en smule “fluffy”. Tilføj herefter de øvrige ingredienser og blend/ pisk igen. Dejen skal ikke være for tynd, da vi jo gerne vil have pandekagerne små og tykke.

Varm en pande godt op og brug gerne lidt kokosolie til stegning. Hæld dejen på og steg pandekagerne på medium varme. De skal have længere tid end normale, flade pandekager og derfor er det en god idé hvis panden ikke er alt for varm, da de så godt kan brænde på. Vent med at vende pandkagerne til de har sat sig godt.

Velbekomme!

Tip: Hvis du vil have en ekstra kraftig smag af hasselnødderne kan du riste dem inden at du blender dem – uanset om du skal bruge dem til nøddemælk eller blender dem direkte til brug til pandekagerne, så vil du få en kraftigere smag af hasselnød og sammen med kakaoen kan det blive helt nutella-agtigt. Namme-nam 🙂