Forestil dig en romkugle i mindre format og lidt mere blød i konsistensen – og så overtrukket med chokolade. SÅ har du disse bløde, chokoladehjerter. For filan, de smager godt (faktisk så godt at de er godkendt af min 7-årige bonusdreng).

De er glutenfrie, laktosefrie og der er ikke tilsat raffineret sukker. Derimod er de rige på vitaminer, mineraler og fibre. WIN WIN!

Jeg har brugt sorte bønner, som har et højt indhold af protein og kostfibre. Derudover indeholder de også folat, K-vitamin, kalium, magnesium, fosfor, zink, jern og selen. Sammen med bønnerne har jeg valgt at bruge medjool dadler – min yndlingsdaddel! De smager vitterligt som karamel. Mums! Dadler er rige vitamin A, B- og C, Kalcium, Kalium, Jern og Magnesium – og fibre.

Jeg har brugt rå kakao, som jeg ofte gør i mine opskrifter – og det er der bare en grund til: rå og uforarbejdet kakao en høj antioxidantværdi. Derudover indeholder kakao også aminosyren tryptofan, som er nødvendig for dannelse af neurotransmitteren serotonin, som fremmer følelsen af lykke og modvirker depression. Kakao indeholder også neurotransmitteren dopamin, som ligeledes giver en følelse af lykke og indgår i hjernens ”belønningssystem”.

Da denne opskrift er lavet i december måned, tænkte jeg at det ville være passende at lave en juleudgave af disse chokolader. Jeg har derfor lavet en anden udgave med marcipan. Hvis du kunne tænke dig at prøve dem kan du klikke her.

Ingredienser:

1 dåse sorte bønner
150 gram medjooldadler uden sten
3 spsk raw kakao
3-4 spsk hindbærsyltetøj (jeg brugte min egen hjemmelavede, som også er fri for raffineret sukker, men enhver hindbærsyltetøj kan i princippet bruges)
3-4 spsk kokosolie
Korn fra 1 vaniljestang
1 ½ tsk rom essens
En knivspids himalayasalt

100 gram chokolade til overtræk

Fremgangsmåde:

Skyld bønnerne godt og hæld dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Blend til du har en glat masse. Stil massen i køleskabet i et par timer, så den kan ”sætte sig”.

Du kan enten rulle dem til kugler eller gøre ligesom jeg og bruge en chokoladeform. Husk at presse det godt ned i formen, så der ikke kommer huller i dine chokolader. Stil dem herefter i fryseren i et par timer. Smelt chokoladen over vandbad og vend dine romkugler/ hjerter i chokoladen.

Velbekomme!