Det her må være en af mine absolutte yndlingssmoothies. Jeg elsker ikke bare den smukke farve, men også den søde smag af både jordbær og rødbede og den effekt den har på min krop og mit sind – man bliver altså lidt glad i låget af den her sag!

De fleste støder kun på rødbeden når de køber en rodfrugtblanding, som skal bruges til ovnbagte rodfrugter – og dét forstår man jo egentlig godt. De kan bare noget til en hovedret med et stykke kød og en lækker salat. Men derfra kan det være svært at finde på andet at bruge rødbeden til og dét er ærgerligt, da den både er super sund og smager fantastisk på flere forskellige tilberedningsmåder.

Rødbeden kan bruges til et hav af retter og snacks. Du kan lave alt lige fra rødbede-chips, kødfrie rødbedebøffer til salater, hummus, sunde shots, juice og smoothies og i brød. Kun fantasien sætter grænser.

Som med mange af mine andre smoothies, så kan du selv justere hvor sund den skal være og smage. Du kan tilføje flere grønsager, hvis den er for ”frugt-smoothie-agtig” til dig, men den er helt ideel til børnene eller nybegyndere – eller når vi har trang til noget sødt og lækkert. Den er både frisk, sød og mættende. Et godt tip er dog at holde dig fra de grønne sager, når vi har med den røde farve at gøre – for når vi blander de to ting, så bliver slutresultatet ikke særlig flot. Er du ligeglad med, hvordan den ser ud, så giver du den bare gas. Jeg kan dog bedst lide at bruge rødbede i smoothies, hvor jeg ikke bruger for meget grønt, så den bevarer den flotte røde farve. Jeg spiser nemlig også meget med øjnene.

Masser af vitaminer og mineraler

Rødbeden er en fantastisk rodfrugt, som både smager dejligt og giver din krop en masse næring. Den indeholder masser af vitaminer og mineraler. Her i blandt kan eksempelvis nævnes Folsyre (B9), som er vigtigt for vævsvækst hos gravide, vedligeholdelse af immunsystemet og celledelingsprocessen. Derudover vitamin C, som har betydning for kroppens immunforsvar, optagelse af jern og til at danne bindevæv, Kalium som er nødvendig for normal nerve-, muskel- og nyrefunktion og Calcium – som også kaldes for kalk. Calcium styrker knogler og tænder, som de fleste allerede ved, men har derudover også betydning for musklernes evne til at trække sig sammen, for blodtrykket samt for de signaler, som nervesystemet udsender.

Ingredienser:

  • 1 rødbede
  • 1 frossen banan
  • 4-5 frosne jordbær
  • 1 citron
  • 1 tsk. Hampefrø
  • 1 tsk. Hørfrø
  • ½ tsk. Ceylon kanel
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ æble
  • Vand eller plantedrik – efter hvor tyk konsistens du ønsker

Start med at komme en del væske i blenderen og derefter de faste og frosne ingredienser. På den måde klumper det sig ikke sammen og blendes derfor lettere. Kom derefter mere og mere vand eller plantedrik i – afhængigt af ønsket konsistens.

Du kan også vælge at komme mindre væske i og dermed lave det en softice-lignende konsistens, som så kan spises med diverse toppings (nødder, tørret frugt m.fl.).