Jeg elsker at bage banankage, da den næsten altid bliver dejlig “svampet” og ikke tør og kedelig. Modne bananer giver også en rigtig god sødme som jeg elsker at bruge i kage (og i pandekager for dens sags skyld) da man på den måde kan spare lidt på de andre sødemidler. Denne kage er desuden fri for både gluten og laktose, så flere kan være med. Jeg har ikke tilsat meget sukker/ sødemiddel, da jeg hellere vil have et lidt sundere alternativ til den almindelige banankage – den er derfor heller ikke ligeså sød som normal banankage. Til gengæld indeholder den både mandelsmør og chokolade som giver den lidt ekstra “lækkerhed”.

Kagen indeholder masser af god næring:

  • vitaminer, herunder E- og B-vitaminer
  • flermættede fedtsyrer
  • magnesium
  • jern
  • zink
  • theobromin

Ingredienser:

4 bananer
4 æg
200 gram mandelmel
2 spsk glutenfri havremel  
1 spsk kanel
1 tsk vaniljepulver
2 spsk kokossukker
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
½ dl. Smeltet kokosolie
½ glas mandelsmør (60 gram)
en knivspids salt
100 gram 90 % chokolade hakket i små stykker

Fremgangsmåde:

Start ovnen på 180 grader.
Smelt kokosolien og lad den stå og køle lidt af. Mos bananerne og bland dem med de øvrige ingredienser og hæld dejen i en bageform.

Bages midt i ovnen i ca. 40 minutter.

Velbekomme!