Lækker og cremet laksesuppe med masser af smag – både din krop og dine smagsløg vil elske den! Alt efter dit “temperament”, kan du variere mængden af den røde karrypasta, gurkemeje og ingefæren. Jeg valgte at blende grøntsagerne med suppen, men du kan også lade grønsagerne være i suppen som mindre stykker.

Laks er rig på Eicosapentaensyre (EPA) og Docosahxaensyre (DHA). Derudover har jeg tilsat mandler Alfalinolensyre (ALA) og ingefær og gurkemeje som hæmmer COX-2. Ydermere hæmmes Lipoxygenase-enzymet også af gurkemeje, løg og hvidløg.  

I forhold til E2 (som dannes fra omega6-fedtsyren arachidonsyre) – som blandt andet har den negative effekt at øge inflammation, så kan ALA, EPA og DHA, der alle er E3 og E4- prostaglandiner virke antiinflammatoriske og modvirke dannelsen af prostaglandin E2.

Ingredienser:

Frisk laks
1 Rød peber
1 Porrer
1 løg
1 tsk rød karrypasta
1 spsk friskrevet ingefær
Revet gurkemejerod (en lille)
1-2 hvidløg
3 dl fiskefond
Kokosmælk
Kartofler skåret i mindre stykker
salt og peber
smør
Mandler til at drysse ovenpå suppen
Frisk persille

Fremgangsmåde:

Skær rød peber, løg og porrer i mindre stykker.

Rist karrypasta på panden med lidt smør og tilsæt ingefær, gurkemeje og revet hvidløg. Tilsæt peberfrugt, løg og porrer og vend rundt (gem evt. nogle af dem, hvis du vil have hele stykker i til sidst). Dernæst tilsættes fiskefond og kokosmælk, som så skal simre i et godt stykke tid.

Når grønsagerne er bløde blendes suppen helt fin. Tilsæt herefter kartofler og evt. ekstra grønt og lad det koge i ca. 10 minutter.

Fisken skal skæres i mundrette stykker og kommes i suppen de sidste 10 minutter – hold øje med at de bliver helt færdige uden at blive overkogt. Smag til med salt og peber. Drysses med lidt hakkede mandler og persille

Velbekomme!

Tip: Kartofler i suppen mætter godt og gør retten helt komplet, hvis du spørg mig men man kan også vælge at lave en lækker salat ved siden af med ovnbagte rodfrugter.